Articole din blog

Magia frunzei de dafin: arde și alungă
de iunie 19, 2019 0 Comentariu

Magia frunzei de dafin: arde și alungă

Arderea unei frunze de dafin poate curăța energia unui spațiu, alungă negativitatea și poate transmite mesajele tale divinității; se spune că poate chiar să rupă blesteme. Dacă vrei să afli mai multe despre magia frunzei de dafin, citește în continuare.

best bay leaf magic magick witch witchcraft banish negative energy negativity how to use burn fire

Cunoscut și sub numele de Laur, dafinul este un arbore cu frunze verzi aromatice. Este posibil să îl fi folosit deja în bucătărie, cel mai probabil chiar acum ai câteva frunze în sertarul cu condimente. Frunzele verzi uscate sunt minunate în super și mâncăruri, infuzându-le o aromă florală.

O scurtă istorie

În Grecia Antică, planta era considerată sacră de către Apollo, care era adesea reprezentat purtând o coroană de dafini. Ghirlandele de Dafin erau oferite învingătorilor jocurilor din Pythian, considerate sacre de către Apollo. Însă motivul pentru care considera această plantă sacră nu este la fel de onorabil…

 daphne apollo bay leaf magic greece-Piero_del_Pollaiolo_(attr.)_Apollo_and_Daphne

Ovidiu descrie în Metamorfoze dorința lui Apollo pentru nimfa Daphne (Dafin) . Ea îl refuză în repetate rânduri – era o nimfă virgină ce prefera compania creaturilor pădurii și a lui Artemis. Însă Apollo nu renunță și decide să o urmărească. Ea aleargă prin pădure cu el în urma ei, aproape atingându-i călcâiele. În momentul în care o prinde, ea strigă după ajutor. Tatăl ei care se întâmplă să fie un zeu al râurilor, o transformă într-un dafin, îndeplinindu-i dorința de a trăi în pădure alături de animalele sălbatice, ne aparținând niciunui bărbat. Aceasta a fost probabil prima dată când Dafinul a alungat negativitatea.

Se spune că Apollo și-a regretat acțiunile, purtând mai apoi o coroană de dafin pentru a-și alunga propria prostie și pentru a încuraja onoarea și valorile.

Magia frunzei de dafin

Ustensile necesare: Frunze de dafin, pix, lumânare, bol ignifug (ceramic sau metalic), brichetă

Aranjează-ți altarul astfel încât frunzele de dafin și pixul să fie în partea stângă a lumânării, iar bolul ignifug în partea dreaptă. Pe fiecare frunză, scrie lucrurile pe care dorești să le eliberezi, lăsând un pic de spațiu în capăt pentru a le putea ține în mână.

 bay leaves, marker, and candle

Spre exemplu poți scrie ”frici”, ”vechi tipare de gândire”, ”gânduri negative”, ”procrastinare” sau ”prieteni toxici.”

Aprinde pe rând frunzele de dafin cu ajutorul lumânării. Când se va aprinde, frunza va scoate un minunat trosnit. Pe măsură ce flăcările cuprind frunza, rostește ceea ce eliberezi. Spre exemplu, ”Mă eliberez de atașamentele pe care le am, de tiparele negative de gândire, etc.”

Lasă frunza care arde în bolul ignifug. Pe măsură ce vezi cuvintele scrise pe frunză cu se mistuie în flăcări, încearcă să eliberez cu adevărat fiecare dintre ele, permițându-le să se transforme în ceva nou.

Când ai terminat de ars tot ceea ce ți-ai dorit să eliberezi, privește scrumul și rămășițele din bol. Ai reușit să îți transformi emoțiile negative și lucrurile ce te țineau în urmă, în ceva diferit. Acum este benign și nu mai are nici o putere asupra ta.

Aruncă cenușa în afara casei, știind că ai eliberat acea energie din viața ta pentru totdeauna.

 burned bay leaf for magic witchcraft

 

Limpezește-ți mintea și relaxează-te în liniștește. Permite-le gândurilor tale să îți părăsească mintea. Respiră sentimentul de pace, pozitivitate și noutate.

Este mereu bine să înlocuiești negativitatea alungată cu ceva pozitiv. Creează o amintire fericită, cântă ceva ce îți place sau zornăie niște clopoței. Adu bucurie în casa ta, în mintea și corpul tău.

Unii scriu, de asemenea, dorințe pe frunzele de dafin, iar mai apoi le ard. Teoria lor este aceeași – pur și simplu lasă-ți intenția să fie cunoscută, și totul va fi bine.

Sursa: https://www.patheos.com

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.